De Body Mind Release is een effectieve methode die jou helpt om de innerlijke oorzaak van  jouw levensklachten gericht aan te pakken.

Waar kun je aan denken? 
➢ Burn-out
➢ Depressie
➢ Angsten en Paniekaanvallen
➢ Eetstoornissen zoals anorexia / Boulemia
➢ PTSS
➢ Straatvrees
➢ Vermoeidheid
➢ Somberheid
➢ (Emotionele) afhankelijkheidsverbindingen
➢ Verslavingen
➢ Veel fysieke en psychische klachten

Met de Body Mind Release ga jij stap voor stap de ballast die voor 95 % jouw leven bepaald
hoe jij denkt, voelt, handelt en reageert loslaten en positieve gevoelens weer terug halen.

De Body Mind Release is een traject van 6-7 weken. Hans de Waard heeft deze methodiek
zo opgebouwd dat jij na 7 weken zelfstandig staat om weer vol levensenergie,
zelfvertrouwen en positief het leven te kunnen omarmen.

Ik gaf al aan dat onze ballast voor 95% ons leven bepaalt hoe wij gedragen, handelen, denken en reageren. Dit betekent dat de ballast kennelijk onze keuzes bepaalt of iets wel of niet lukt in ons leven…

• In welke mate jij spanning of stres ervaart.
• Welke ziekten zich kunnen manifesteren in het lichaam.
• In welke mate jij afhankelijk bent ten opzichte van anderen.
• Hoe jij naar jezelf kijkt, de ander en het leven.

Onze ballast kleurt dus de bril waarmee jij naar jezelf, de ander en het leven kijkt. Nu jij dit weet kun jij vast wel voorstellen hoe deze ballast jouw leven bepaalt in de keuzes die jij maakt?

Maar hoe kom je nu van deze beperkende ballast af ? Het antwoord is om de beperkende negatieve gevoelens en overtuigingen los te laten… en vervolgens het terughalen van de verloren positieve gevoelens.

Nu lijkt het heel simpel door gewoon te zeggen dan laat ik datgene nu los waar ik last van heb, maar als dat door alleen te zeggen zou gebeuren dan waren er niet zoveel mensen die in een burn-out, depressie zitten of aan extreme angsten en paniek lijden, verslavingen hebben, kampen met eetproblemen en zelfs het leven te zwaar vinden en er een einde aan maken dan het leven aangaan etc.

Maar hoe kom jij nu aan deze beperkende gevoelens en overtuigingen. Dat ga ik jou uitleggen:

In eerste instantie ben jij nog helemaal “schoon” en daar bedoel ik mee dat jij nog helemaal tevreden bent met wie je bent. Maar nadat je geboren bent maak je allerlei dingen mee vanuit jouw omgeving.

De 1e levensjaren van 0-7 jaar is er copy & paste gedrag. Je kopieert het gedrag van jouw ouders en directe omgeving pas na 7 jaar ga je jezelf ontdekken en je profileren hoe jij wilt zijn, maar in die 1e zeven jaar zijn er al verbindingen onstaan in de hersenen hoe jij naar de jezelf kijkt, naar anderen en de wereld. Op de weg die jij tot nu hebt af gelegd ben jij verschillende obstakels en gebeurtenissen tegen gekomen die zowel positief maar ook negatief zijn geweest. Die nare negatieve gebeurtenissen kunnen jouw leven zo beïnvloeden dat jij trauma’s hebt opgelopen.

Die trauma’s kunnen jouw hele leven gaan beïnvloeden. Tevens kun jij hierdoor de positieve gevoelens zijn kwijt geraakt.
Er kun verschillende gekwetste delen zijn onstaan die het roer hebben overgenomen en jouw aan de kant hebben gezet. Vergelijk het met een matroesjka pop daarin zitten meerdere kleine poppetjes die staan voor de gekwetste stukjes die jij hebt opgelopen in het leven.

Jij bent van nature helemaal 1 met jezelf en helemaal blij met wie jij bent. Maar door die gebeurtenissen raakt een deel van jou afgesplitst die gekwetst is en die voelt al deze beperkende gevoelens en overtuigingen van die traumatische gebeurtenis en omdat dit poppetje (gekwetste stuk) gekwetst is, voelt het alsof jij dit bent. Maar jij hebt geen angst, verdriet of bent boos wel het gekwetste deel van jou. En dan voel jij in jouw lichaam.

Met de Body Mind Release kan het zomaar zijn dat er een gekwetst stuk naar boven komt. En mocht er nu een groot gekwetst stuk zijn dan wordt deze apart behandeld, los van het traject. Dit test ik uit met een kinesiologische test methode.

Wat is er dan voor nodig om dit effectief te kunnen loslaten zodat het wel lukt?

Bij de Body Mind Release wordt er gewerkt met intenties plaatsen om datgene los te laten wat voorkomt dat jij iets kunt loslaten .Bij zowel het negatieve loslaten en het positieve weer terug halen wordt gewerkt met een intentie.

Nadat jij 4 weken gericht hebt los gelaten op de beperkende gevoelens en overtuigingen, angsten en tevens de positieve gevoelens hebt teruggehaald ga jij in week 5 de laatste afhankelijkheidsverbindingen loslaten die jij in jouw directe omgeving ziet. Kort gezegd wat jou nog opvalt en triggert aan negatief en positief gedrag van jouw directe omgeving mag jij dan gaan loslaten en weer terughalen aan positieve gevoelens.

Dan ben jij metaforisch uit ’de modder” en sta jij weer zelfstandig en zijn er geen afhankelijks verbindingen meer, vanaf dit punt ga jij met het programmeren aan de slag. Doordat de puin “ballast” is opgeschoond worden nu de negatieve programma’s zichtbaar zoals bijvoorbeeld een PECH programma en wordt nu het positieve GELUK programma erover heen gezet. We hebben de slechte voeding omgezet naar goede voeding om de positieve programma te kunnen plaatsen.

Jij blijft met deze programma’s actief bezig, zo groei jij steeds verder en blijf jij in ontwikkeling en in de FLOW, en kun jij het leven blijven omarmen en er met volle aandacht van genieten.